top of page

Puur-Trampoline

trampo los.jpg
trampo.jpg

Trampolinespringen is allereerst een geweldige manier om je lichaam te bewegen. Je voelt je energieker en sterk. Je wordt er vrolijk van. Ik heb bewust gekozen om het in een rustige vorm te geven, maar ook dan is het een goede conditionele workout!

Het is direct gerelateerd aan het immuunsysteem en het lymfestelsel. Gedurende de “sprong” ervaart het lichaam een moment van zwaartekracht-loosheid waardoor alle kleppen in het lymfatisch systeem zich openen en de vloeistof verder stroomt. Het veren stimuleert de lichaamscellen om afval- en gifstoffen uit te drijven. Door het lymfestelsel te activeren, krijgen de filterprocessen van bacteriën, virussen en de stofwisseling een boost en zorgt ervoor dat de afvalstoffen in onze cellen worden afgevoerd.

Het helpt je om je balans en coördinatie te verbeteren. Het versterkt je corset spieren.

Het geeft druk op je botten en gewrichten, wat maakt dat die sterker worden en het verhoogt de botdichtheid.

Het vergroot je uithoudingsvermogen.  Want; 10 minuten trainen is vergelijkbaar met 33 minuten hardlopen. Net als tijdens het hardlopen komt er endorfine vrij, maar in tegenstelling tot hardlopen is de impact op je gewrichten veel minder. De endorfine blijft en die zorgt nou juist voor een postiever en gelukkiger gevoel.

Het activeert de spieren in je voeten omdat we op blote voeten of met sokken aan trainen.

Het versterkt de oogspieren omdat je tijdens het springen naar één vast punt kijkt dat scherp gesteld is, terwijl het beeld erom heen mee beweegt. Het helpt bij het verminderen van hersenmist. 

Trampolinespringen is ook één van de oplossingen tegen stress- incontinentie. De klachten worden namelijk veroorzaakt door verzwakte bekkenbodemspieren. Tijdens het veren train je de bekkenbodemspieren en ook  de spieren van je blaas. Door met regelmaat te trainen, werk je actief aan een sterkere bekkenbodem en kun je urineverlies tegengaan.

TIP:

Breng een bezoek aan het toilet voordat je begint met trainen. Dit zorgt voor minder spanning op de blaas.

Draag comfortabele kleding die geen druk uitoefenen op de blaas.

Drink niet te veel water voor of tijdens het sporten.

Vermijd stoffen die de aandrang verhogen voor het sporten. Dit zijn bijvoorbeeld cafeïne, suiker en alcohol.

Gebruik inlegkruisjes of speciaal ondergoed om het eventuele urineverlies op te vangen zonder dat het overlast geeft.

Een les duurt 30 min. en is 10 euro per losse les.

Met een lessenkaart is 10 lessen 80 euro.

Lestijden: 

Maandagavond 18.00 - 18.30 uur (vol)

Dinsdagmorgen 11.15 - 11.45 uur (vol)

bottom of page