Puur-Pilates

 

Puur-Pilates helpt je kort gezegd met het verbeteren van je  houding en je humeur. De oefeningen zijn voor iedereen mee te doen. Het brengt rust in je hoofd en bewustwording in je lichaam:  Mind&Body (Geest&Lichaam)

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je deze met concentratie en controle doet. De oefeningen zorgen voor een goede houding en je leert hoe je jouw lichaam kan belasten zonder blessures.

Bewegingen stimuleren de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbindingen tussen de cellen en bloedvaatjes. Belangrijk, want dit zorgt voor een goede inwendige communicatie en toevoer van voeding en zuurstof naar de hersencellen. Daarbij is het een boost voor het humeur, want door de activiteit worden endorfines en andere stofjes aangemaakt die direct het gevoel van daadkracht en geluk geven!

Regelmatige Pilateslessen helpen je om zowel geestelijk als lichamelijk beter in balans te komen. Ik raad mensen met burn-out  of overspanningsklachten dan ook aan om pilates te volgen. 

 

Om het uithoudingsvermogen te verbeteren, is pilates niet intensief genoeg. Je verbruikt er relatief weinig calorieën mee.

Toch is het een waardevolle training, omdat het niet zozeer gaat om wat je doet, maar veel meer hoe je iets doet. Tijdens de oefeningen moet je je goed concentreren op je bewegingen en ademhaling.

Zo wordt je bewust van je lichaam en leer je hele vloeiende en gecontroleerde bewegingen te maken. Je zult merken dat dit erg ontspannend werkt.

Een les duurt 60 min.  Met abonnement voor 35 euro p/mnd.

Met 10 lessenkaart 100 euro

LES TIJDEN:

maandag:   8.45-9.45 uur (vol)

                   10.00-11.00 uur

dinsdag:     8.45-9.45 uur (vol)

                   10.00-11.00 uur (vol)

 SeniorPil.  13.30-14.30 uur 

                   18.45-19.45 uur (vol)

woensdag:  8.45-9.45 uur (vol)

                   18.45-19.45 uur (vol)            

plaatje-staande-houding.jpg