top of page

Heidi

site foto.jpg

Beweegstudio PuurHeidi is ontstaan door een bepaalde visie die ik heb op bewegen, en ik kon die visie alleen maar uitdragen door het op MIJN manier te gaan doen. 

Mijn visie op bewegen is;  dat het een preventie is voor lichamelijke en geestelijke gezondheid! 

Dat je door inspanning naar ontspanning kan komen (van moeten naar ONTmoeten) iets wat steeds meer nodig is in ons dagelijks leven. Ik vind het heel belangrijk dat mensen ongeacht leeftijd, geslacht of gewicht of beperking de gezondheid van zichzelf, in eigen hand kunnen houden. In een veilige omgeving waar geen oordeel is. Dat wil ik graag laten voelen en ervaren in mijn studio.

 

 

Ik ben Heidi Butink-Nijman. Echtgenote en moeder, maar ook bewegingsliefhebber (wandelen, schaatsen, liefst op natuurijs en skeeleren) 

Hoe het begon:

In 2007 werd me, in de sportschool waar ik kickboks les kreeg, gevraagd of ik geen groepslessen wilde geven ( dat zie ik jou wel doen, was de afsluiting van de vraag)   Nou die uitdaging ben ik aangegaan!! En door te doen, en door allerlei cursussen te volgen, heb ik mijn kennis kunnen vergroten en verdiepen. Ik heb allerlei lessen gegeven die in een sportschool kunnen worden gevolgd. Dit waren veelal conditie en kracht lessen.

Tijdens een fitness-beurs kwam ik in aanraking met sportschool yoga. Dit was een hele verandering qua bewegen. Het vergde niet alleen lichamelijk een aanpassing, maar ook geestelijk. Het waren "voorgeprogrammeerde" lessen. Dus oefeningen en muziek werden ieder kwartaal via cd en dvd aangeleverd.

Het viel me op dat de voorgeschreven oefeningen voor sommige deelnemers wat te snel gingen. Dat het door hun blessures of andere beperkingen moeilijk was om mee te doen.

Zo ben ik zelf lessen gaan maken, zodat iedereen op eigen niveau mee kon blijven doen.

 

Om meer kennis te krijgen over de houdingen heb ik een opleiding tot yoga instructeur gevolgd, en sinds 2014 mag ik me gediplomeerd yoga-instructrice noemen. In 2017 ben ik een 4-jarige opleiding gestart bij Amitabha in Deventer omdat ik nog meer verdieping zocht. Daar kwam ik in aanraking met bindweefsel,  en een fascia-nerende wereld ging voor mij open...

De opleiding voor the MELT Method heb ik tijdens de pandemie kunnen volgen, en ik verwonder me iedere dag weer over de impact die bindweefsel heeft op al onze systemen in het lichaam....

 

Pilates is een andere bewegings-passie. Ik vind dit een mooie vorm van bewegen, omdat ik door gerichte oefeningen, de houding van mensen kan verbeteren. Het is gecontroleerd en vergt concentratie en precisie van de deelnemer. Inmiddels zijn de pilateslessen meer bewegingstherapie dan dat er alleen de 34 pilates houdingen in voor komen.  Ik probeer zoveel mogelijk in te springen op wat er bij de deelnemers nodig is. 

Ik kan veel voldoening halen uit de ervaring van de deelnemer, die na een poosje voelt dat ze sterker en belastbaarder wordt.

Het opnieuw contact maken met de signalen die je lichaam je geeft, dat is wat ik iedereen gun, en waar ik op verschillende manieren naar toe werk met de deelnemer. 

 


Op 18 februari 2016 ben ik ingeschreven als zelfstandig ondernemer.

De start van PuurHeidi

De kans om mijn passie,  kennis en kunde te richten op dat wat ik het liefst doe:     

Je hoofd en je hart (lichaam) elkaar laten ontmoeten.         

Niks zweverigs, maar juist met beide voeten op de grond. Door aandacht en oefeningen, met liefde en geduld. Gewoon zoals ik ben.

Dat kan sinds januari 2018 in mijn eigen beweeg-studio in een groeps-les of in een privéles. Ik hoop je te mogen ONTmoeten....

 

20201031_091039.jpg
bottom of page