Puur-yoga

20210407_121006.jpg
20160705-aplomb-yoga-logo-350px.jpeg

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Ik geef als basis  hatha-yoga. Met sallandse nuchterheid, maar wel met veel oog en aandacht voor iedere deelnemer.

Ik vind het heel belangrijk om jezelf steeds weer uit te dagen in de les, maar ook in het dagelijksleven. Voor mijn eigen uitdaging ben ik daarom in 2017 met een opleiding voor de yoga begonnen (bij Maartje van Hooft) omdat deze manier van yoga anders is dan de standaard opleidingen.  Maartje geeft Aplomb-yoga, dat betekend bewegen vanuit je as. Steeds voelen naar de kracht en stevigheid in je lichaam. Zonder dat je op wilskracht oefeningen doet.  Deze Amitabha opleiding volgt de curriculum-eisen van de EYU.  En heb ik met goed gevolg afgerond in 2020.

 

Bewegen in aandacht dat is de vorm van yoga die ik je laat ervaren in de les.

Puur-yoga gaat om evenwicht; balans tussen doen en laten, tussen inspanning en ontspanning. Dat betekend dat je niet altijd de houdingen die je in magazines of op internet ziet, in de les tegen komt. Het perfecte plaatje probeer ik je zoveel mogelijk te laten vergeten. Iedere oefening heeft een bepaald doel in je lichaam en dat vind ik belangrijker dan dat je in een mooie houding (asana) staat.

In een les wordt er veel aandacht besteed aan de vooroefeningen, losmaakoefeningen  die helpen om spieren en gewrichten soepeler te maken voor de uitvoering van de asana's (houdingen) Door het beoefenen van yogahoudingen op een rustige manier en met aandacht, wordt het lichaam flexibeler. Je bent niet alleen met spieren en gewrichten bezig maar ook probeer ik het bindweefsel wat vloeiender te laten bewegen. Dit komt het totale functioneren van je lichaam ten goede. De aandacht gaat vooral naar de mogelijkheden van het eigen lichaam!  Het bewegen op het ritme van de ademhaling creëert een dieper bewustzijn van je lichaam en van wat zich er in afspeelt! Je ontmoet jezelf. 
De les is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een zachte maar toch uitdagende, afwisselende yogales.
 

Een les duurt 60min.  Met abonnement voor 40 euro p/mnd

Met 10 lessenkaart 110 euro.

Na de les is er tijd om even na te praten onder het genot van een kopje thee.

lestijden:

dinsdag     20.00-21.15 uur (vol)

woensdag  10.30-11.45 uur (vol)

                   20.00-21.15 uur (vol)