top of page

Puur-yoga

Screenshot_20210215-171839_Facebook.jpg
Screenshot_20210512-160057_Facebook.jpg

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Ik geef als basis  hatha-yoga. Maar de les is wel echt met een PuurHeidi sausje.

Met sallandse nuchterheid, en met veel oog en aandacht voor iedere deelnemer.

Bewegen in aandacht, dat is de vorm van yoga die ik je laat ervaren. Het is niet zozeer een work-OUT maar een work-IN!!!

Puur-yoga gaat om evenwicht; balans tussen doen en laten, tussen inspanning en ontspanning. Dat betekend dat je niet altijd de houdingen die je in magazines of op internet ziet, in de les tegen komt. Het perfecte plaatje probeer ik je zoveel mogelijk te laten vergeten. Iedere oefening heeft een bepaald doel in je lichaam en dat vind ik belangrijker dan dat je in een mooie houding (asana) staat.

In een les wordt er veel aandacht besteed aan de vooroefeningen, losmaakoefeningen  die helpen om spieren en gewrichten soepeler te maken voor de uitvoering van de asana's (houdingen) Door het beoefenen van yogahoudingen op een rustige manier en met aandacht, wordt het lichaam flexibeler. Je bent niet alleen met spieren en gewrichten bezig maar ook probeer ik het bindweefsel wat vloeiender te laten bewegen. Dit komt het totale functioneren van je lichaam ten goede.

De aandacht gaat vooral naar de mogelijkheden van het eigen lichaam!  Het bewegen op het ritme van de ademhaling creëert een dieper bewustzijn van je lichaam en van wat zich er in afspeelt! Je ontmoet jezelf. De les is geschikt voor iedereen die opzoek is naar een zachte maar toch uitdagende, afwisselende yogales.

Ik vind het belangrijk om jezelf steeds weer op een andere manier te ervaren in de les, want wat je in de les ervaart helpt je bij de uitdagingen in je dagelijks leven.

 

Na lang zoeken ben ik in 2017 met een opleiding gestart bij Maartje van Hooft). Omdat haar manier van yoga geven/ervaren anders is dan de standaard opleidingen. 

Maartje geeft Aplomb-yoga, dat betekend bewegen vanuit je as. Steeds voelen naar de kracht en stevigheid in je lichaam. Zonder dat je op wilskracht oefeningen doet.  Deze opleiding volgt de curriculum-eisen van de EYU.  En heb ik met goed gevolg afgerond in 2020.

 

Een les duurt 75 min.  Met abonnement voor 40 euro p/mnd

Met 10 lessenkaart 130 euro.

Na de les is er tijd om even na te praten onder het genot van een kopje thee.

lestijden:

dinsdag      20.00-21.15 uur (vol)

woensdag  10.15-11.45 uur (1 matje vrij)

                    20.00-21.15 uur (vol)

 

20160705-aplomb-yoga-logo-350px.jpeg
bottom of page