top of page

Puur-Melt

IMG_20210828_163012_794.jpg
550x690.jpg
OIP.jpg

Fascia of bindweefsel, dat is waar het om gaat in deze therapie.

Het is dus GEEN workout maar het helpt je lichaam herstellen!

De MELT methode kwam op mijn pad tijdens de Aplomb-yoga opleiding. Ik werd getriggerd door wat bindweefsel is en doet in je lichaam. Daar wilde ik meer van weten, en zo kwam ik MELT tegen op internet.

Een geweldige manier van werken: Je activeert het zelf- helend/herstellend vermogen van je lichaam in deze therapie.

Wat betekend dat:  Je wilt het gezonde deel van je lichaam aanzetten tot extra werken, zodat het die delen van je lichaam die problemen hebben, zelf kan helen! Je blijft zoveel mogelijk weg bij de pijn en het ongemak dat je in je lichaam ervaart. Je leert je lichaamsgevoel te trainen zodat je zelf op tijd op de rem kan trappen wanneer je lichaam je signalen geeft dat het mooi is geweest, dat je een bepaald gebied over belast zonder dat je dat anders in de gaten zou hebben gehad. 

Het is fascianerend wat bindweefsel kan en doet, want het zit overal op en aan in je lichaam. Van je hoofd tot het puntje van je tenen/vingers, aan botten en om spieren en om organen, het is overal! 

Je kan het zien als het glasvezel netwerk van je lichaam. Je hersenen zijn het zenuwcentrum van alle informatie die door dat netwerk wordt gestuurd. Zie het als een spinnenweb dat werkt op vocht, net als een spons kan het uitdrogen en verharden maar ook weer soepel worden door wringen en zuigen van vocht.

Ons dagelijks leven zit vol stress en spanning, die zich vast zetten ergens in het bindweefsel in je lichaam.  Lichamelijke stress heb je omdat je veel zit of steeds dezelfde beweging maakt of  intensief sport. Maar ook emotionele stress zet zich vast in het bindweefsel. De vastgezette spanning/stress hoopt zich op en veroorzaakt uitdroging van het bindweefsel. Daardoor vermindert het zelfregulerend vermogen van je lichaam, wat maakt dat het natuurlijk genezingsproces in je lichaam vertraagt. Dat zorgt voor klachten als stijfheid en pijn, en leidt tot veel voorkomende klachten als:

 - pijn in nek en onder rug

 - hoofdpijn en slapeloosheid

 - cellulitis

 - spijsverteringsklachten

 - chronische gezondheidsklachten

Het gevolg is vaak dat we onze toevlucht nemen tot pillen of operaties, en dat we minder actief worden, dat werkt het verouderingsproces in de hand.

Maar als je je bindweefsel goed bevochtigd(gehydrateerd) houdt, hou je minder spanning vast. Je lichaam functioneert dan efficiënt en het natuurlijk herstellend vermogen werkt dan optimaal. 

MELT is voor je zenuwstelsel en bindweefsel, wat training en revalidatie is voor je gewrichten en spieren. Door de oefeningen van MELT te doen kan je pijnvrij bewegen in je dagelijks leven en vertraag je het verouderingsproces in je lichaam, en geef je je immuun systeem een boost!.

 

Meteen de eerste keer dat je de MELT oefeningen doet voel je al resultaat! Na verloop van tijd verbeter je met de oefeningen het zelf herstellend vermogen van je lichaam steeds meer,  en zal je blijvende veranderingen opmerken!! De oefeningen helpen je automatische piloot weer goed te functioneren, zodat je stabieler wordt in zowel je lijf als je geest!

MELT is een zachte techniek die je elke dag kunt toepassen. Ik leer je de technieken in de les,  die je dan thuis kan doen. Drie keer in de week, 10 minuten geeft al een blijvend positief effect!

Deze therapie is als prive sessie te boeken

voor een half uur of een uur. 

half uur: 35 euro

uur: 75 euro

Vraag naar de beschikbare tijden

  

bottom of page